Glass Design Webáruház Személyes beállítások  Kosár tartalma  Pénztár  
  Főoldal » Katalógus » Adatvédelmi nyilatkozat Személyes beállítások  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   
Kategóriák
Üvegek (2075)
      Bullseye 2mm (190)
      Bullseye 3mm (684)
      Bullseye 4mm (4)
      Bullseye 6mm (4)
      Dichroic COE90 (182)
      Dichroic COE96 (24)
      Spectrum (415)
      Spectrum fusing (156)
      Spectrum fusing 2mm (3)
      Spectrum Waterglass (98)
      Spectrum Baroque (41)
      Spectrum 6mm (4)
      Uroboros (22)
      Wissmach (149)
      Kokomo (8)
      Youghiogheny (14)
      Murano (27)
      Desag Artista (17)
      Lamberts (4)
      Yang (12)
      Decofloat (15)
      Antik tükör (2)
Szerszámok (59)
      Üvegvágók (15)
      Fogók (16)
      Forrasztópákák (4)
      Tartozékok (9)
      Egyéb (15)
Gépek (51)
      Gépek (8)
      Alkatrészek, tartozékok (17)
      Csiszolófejek, tárcsák (26)
Tiffany & Ólomüveg (217)
      Fóliák (39)
      Gépek (4)
      Szerszámok (18)
      Forrasztóón (2)
      Lámpatalpak (75)
      Lámpatartozékok (40)
      Ólomprofil (6)
      Segédanyagok (22)
      Fazetták (2)
      Könyvek (9)
Mozaik (7)
      Üvegek (3)
      Szerszámok (3)
      Segédanyagok (1)
      Könyvek
Üvegfestés (53)
      Color Line (18)
      Colour Master (9)
      Debitus festékek (10)
      Glassline
      Thompson porok (9)
      Figuro (2)
      Segédanyagok, eszközök (4)
      Könyvek
Fusing (832)
      Ceraboard (14)
      Faserpapír (7)
      Fusingformák (260)
      Dekorációk (43)
      Kemencék (25)
      Frit Bullseye üveghez (230)
      Konfetti Bullseye üveghez (18)
      Stringer Bullseye üveghez (64)
      Stringer Spectrum üvegekhez (1)
      Billets (8)
      Üvegtészták (13)
      Fritt floatüveghez (102)
      Konfetti floatüveghez (11)
      Stringer floatüveghez (1)
      Nuggets (2)
      Segédanyagok (23)
      Könyvek (10)
Gyöngykészítés (408)
      Bullseye pálcák (98)
      Murano pálcák (156)
      Reichenbach pálcák (22)
      Lauscha pálcák (13)
      CIM pálcák (36)
      Double Helix pálcák (9)
      Frittek (15)
      Szerszámok, kellékek (50)
      Thompson porok (3)
      Könyvek (6)
Ékszer kellékek (142)
      Gyűrűk (34)
      Láncok (4)
      Huzalok (7)
      Szerelékek (53)
      Szerszámok (11)
      Segédanyagok (9)
      Könyvek (24)
Ezüst alapanyagok (17)
      Ezüst csövek
      Ezüst huzalok (17)
      Ezüst lemezek
Art Clay (153)
      Alapanyagok (31)
      Ékszeralkatrészek (22)
      Eszközök (62)
      Szintetikus kövek (14)
      Könyvek (24)
Bronz-, réz gyurma (39)
      Alapanyagok (7)
      Kellékek (29)
      Könyvek (3)
Egyéb (17)
      Képtartók (2)
      Óraszerkezet (3)
      Táltartók (3)
      Tükörtartó (4)
      UV ragasztók (4)
      UV lámpák (1)
DejaVu órák
      Órák
      Szíjak
      Fa díszek
      Rozsdamentes díszek
      Filc díszek
      Kő díszek
      Ezüst díszek
      Guss
      Műanyag díszek
      Alumínium díszek
      Tombak
      Szettek
Kuponok (3)
Tanfolyamok (4)
Adatvédelmi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat
A Glass Design Kft. adatkezelési szabályzata

Az adatkezelő neve: Glass Design Kereskedelmi Kft. (továbbiakban: Glass Design Kft.)
Az adatkezelő címe: 9400 Sopron, Baross u. 24.
Telefon: 06-99-510-29; Fax: 06-99-510-299;
E-mail: glassdesign.kft@chello.hu
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-60366/2012.

1. BEVEZETÉS

A Glass Design Kft. számára kiemelten fontos a glass-design.hu. látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása.
A Glass Design Kft. elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók
biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez. A Glass Design Kft. a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról,
megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.
Jelen Szabályzatban kinyilvánítjuk azokat az elveket, melyek meghatározzák a személyes adatok védelmével kapcsolatos politikánkat és mindennapos gyakorlatunkat, bemutatjuk azokat a szolgáltatásokat, melyek során
látogatóinktól személyes adatokat kérünk, nyilatkozunk továbbá arról, hogy milyen célokra, és hogyan használjuk fel az ilyen jellegű adatokat, illetve hogyan biztosítjuk a személyes adatok megőrzését és védelmét.
A Szabályzat kialakítása során figyelembe vettük a vonatkozó hatályos jogszabályokat, különös tekintettel az alábbiakra:
-A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló
1992. évi LXIII. törvény;
-Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
-Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

Amennyiben látogatóink közül bárki úgy érzi, hogy a jelen szabályzatban foglaltakon túlmenően további kérdése lenne, vagy problémája merülne fel, illetve olyan észrevételt tenne, amely a szabályzat alapján számára nem, vagy nem teljesen egyértelmű, illetve magyarázatra szorul, kérjük, lépjen kapcsolatba cégünkkel az alábbi e-mail címen: glassdesign.kft@chello.hu
Látogatóink kérése esetén a kérelemben foglaltaknak megfelelően minden esetben részletes tájékoztatást nyújtunk a kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről.
A Glass Design Kft. vállalja, hogy amennyiben bármilyen módon változtatna a személyes adatok kezelésére vonatkozó elveiben és gyakorlatában, ezekről a változásokról előzetesen értesíti a glass-design.hu látogatóit, hogy azok mindig pontosan és folyamatosan ismerjék a glass-design.hu portál egészén érvényes adatkezelési elveket és gyakorlatot. A Glass Design Kft. ezzel vállalja, hogy a személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló jelen Szabályzat mindig a ténylegesen alkalmazott elveket és a valóságos gyakorlatot tükrözi. Ha a személyes adatokat olyan módon szeretnénk felhasználni, hogy ha ez a felhasználási mód eltérne a személyes adatok gyűjtésekor meghirdetett elvekkel és célokkal, akkor előzetesen e-mailen keresztül értesítjük az érintetteket, akiknek felajánljuk azt a lehetőséget, hogy eldönthessék, hozzájárulnak-e az új feltételek mentén is személyes adataik korábbiaktól eltérő módon történő kezeléséhez.

2. A SZEMÉLYES ADATOKKAL KAPCSOLATOS FOGALMAK ÉS ÉRTELMEZÉSEIK

személyes adat:
bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi
e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható.
A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet;

különleges adat:
a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adatok;

adatkezelés:
az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala,
összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai
jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;

adatfeldolgozás:
az adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.

adattovábbítás:
valamely adat hozzáférhetővé tétele meghatározott harmadik személy számára;

nyilvánosságra hozatal:
valamely adat hozzáférhetővé tétele bárki számára;

adatkezelő:
az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja,
vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja; Kötelező adatkezelés esetén az adatkezelés célját és feltételeit, valamint az adatkezelőt az adatkezelést elrendelő törvény vagy önkormányzati rendelet határozza meg;

adatfeldolgozó:
az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

3. AZ ADATKEZELÉS ALAPELVEI

Személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből – adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát.
Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását
megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében. Az adatkezeléssel és a látogatók személyes adatainak a védelmével kapcsolatos előírások kizárólag a természetes személyekre vonatkoznak tekintettel arra, hogy a személyes adatok is kizárólag természetes személyek vonatkozásában értelmezhetőek
(a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. tv. 2.§ 1. pont alapján), ezért jelen Nyilatkozat kizárólag természetes személyek a személyes adatainak kezelése vonatkozásában bír kötelező erővel.
A személyes adatok kezelésével kapcsolatos - a Glass Design Kft. által is érvényre juttatott - legfontosabb alapelvek:
Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet.
Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie a céljának.
Adatkezelés során csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas.
Az adatkezelés csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig történhet.
A személyes adatok - törvényi előírás hiányában - kizárólag a látogató hozzájárulása esetén kezelhetőek.
Az adatszolgáltatás - önkéntes, vagy kötelező - jellegét az adatfelvételt megelőzően ismertetni kell. Kötelező adatszolgáltatás esetén meg kell jelölni az adatkezelést elrendelő jogszabályt.
Az adatkezelés során az adatokat csak a megjelölt célra szabad felhasználni.
Az adatkezelés célja mellett egyértelmű tájékoztatást kell közzétenni arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni.
Az adatok tárolását az adatkezelés céljával arányban állóan, az adatkezelés céljához szükséges ideig biztonságos módon kell megvalósítani.
Az adatkezelő köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, valamint köteles megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések érvényre juttatásához szükségesek.
Az adatokat védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás, vagy törlés, illetőleg sérülés vagy megsemmisülés ellen.
A látogató az adatkezelés során bármikor tájékoztatást kérhet, illetve ellenőrizheti adatai tartalmát, igény szerint bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, illetve törlését.
A látogató az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja.
Az adatfeldolgozás általában gépi úton történik.
Az adatkezelés céljának teljesülésével egyidejűleg az adatok törlését a jogszabályi előírások alapján kell elvégezni.
Az adatok akkor továbbíthatóak, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatóak össze, ha a látogató ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.
Az adatkezelések megvalósítása előtt a szolgáltatónak - a jogszabályi előírások figyelembevételével - érthető és egyértelmű tájékoztatást kell közzé tennie az adatfelvétel módjáról, céljáról és - az adatszolgáltatás önkéntessége esetén - az önkéntes jelleg feltüntetéséről.

4. A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉRTELMEZŐ MEGJEGYZÉSEK

Amikor látogatóink a glass-design.hu oldalain tartózkodnak, általában megtehetik ezt anélkül, hogy fel kellene fedniük saját kilétüket, vagy bármilyen személyes jellegű adatot kellene megadniuk. Vannak azonban olyan oldalak és alkalmak, amikor a Glass Design Kft. által kínált szolgáltatás
teljes körű igénybevételéhez szükségessé válhat a látogatók bizonyos személyes adatainak (például nevének, postacímének, telefonszámának vagy e-mail címének) megadása, illetve ismerete.
Személyes azonosításra alkalmas adatokon, információn azokat a természetes személyekre vonatkozó személyes adatokat értjük, melyek segítségével valakit személyében azonosítani lehet, valakivel kommunikációs kapcsolatba lehet kerülni, vagy valakinek meg lehet határozni a fizikai
elérhetőségét - ideértve, de nem korlátozva az alábbiakra: név, lakcím, telefonszám, faxszám,
e-mail cím.
Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk , melyeket a személyes azonosíthatóság kizárásával gyűjtenek és természetes személlyel nem hozhatóak kapcsolatba, illetve azok a demográfiai adatok sem minősülnek személyes adatnak, melyeket úgy gyűjtenek, hogy nem kapcsolják hozzá azokat azonosítható személyek személyes adataihoz, s ezáltal nem állítható fel kapcsolat természetes személlyel.
Általános elvként nyilvánítjuk ki, hogy minden olyan esetben, amikor személyes adatokat kérünk látogatóinktól, a szükséges tájékoztató szöveg elolvasása és értelmezése után szabadon dönthetnek arról, megadják-e a kért információkat. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy amennyiben valaki nem
adja meg személyes adatait, olykor előfordulhat, hogy nem tudja az adott, személyes adat megadásához kötött szolgáltatást igénybe venni.
A Glass Design Kft. semmilyen körülmények között nem gyűjt különleges adatokat, amelyek faji eredetre, nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra, politikai véleményre vagy pártállásra, vallásos vagy más meggyőződésre, egészségi állapotra, kóros szenvedélyre, szexuális életre, valamint büntetett előéletre vonatkoznak.
Jelen Szabályzat a látogatók nem nyilvánosságra szánt, hanem a Glass Design Kft. rendelkezésére bocsátott személyes adatainak védelmével kapcsolatos. Ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait vagy azok egy részét, az ilyen információkra a Szabályzat hatálya nem terjed ki.
Amennyiben a glass-design.hu egyes oldalain regisztrációra kérjük látogatóinkat, minden esetben feltüntetjük, hogy mely adatokat, milyen célból és feltételek mellett kérjük "kötelező" jelleggel megadni. A kötelező kifejezés jelen esetben nem az adatfelvétel kötelező jellegére utal, hanem arra, hogy vannak olyan adatok, amelyeknek átadása nélkül a regisztráció sikerrel nem zárulhat, így bizonyos mezők kitöltetlenül hagyása, vagy nem megfelelő kitöltése a regisztráció elutasításához vezethet.
A kötelezően kért adatokat azonban olyan általánosított formában kérjük látogatóinktól, hogy azok semmilyen személyes azonosításra nem lehetnek alkalmasak.
A látogatóink által biztosított személyes, illetve egyéb adatokat nem egészítjük ki és nem kapcsoljuk össze más forrásból származó adatokkal, vagy információval. Amennyiben a jövőben különböző forrásokból származó adatok ilyenfajta összekapcsolására kerülne sor, ezt a tényt kizárólag a megfelelő tájékoztatást követően, előzetesen adott látogatói hozzájárulás esetén tesszük meg.
A szolgáltatások teljes körű megvalósításához azonban olykor szükség van arra, hogy látogatóink bizonyos személyes adatait harmadik fél részére - ideiglenes jelleggel - a szükséges hozzájárulás megadása esetén - adatfeldolgozás vagy adatkezelés céljából - átadjuk. Amennyiben szolgáltatási oldalainkon például online fizetésre kerül sor, a bankkártyás fizetéshez szükséges kártya száma nem kerül cégünk adatbázisába, az közvetlenül titkosított csatornán jut el a pénzintézeti szolgáltató felé. Ha glass-design.hu oldalain olyan vásárlásra kerül sor, melynek eredményeként a megvásárolt terméket nem a Glass Design Kft. saját eszközeivel jutatja el a vásárló számára, a kiszállítást végző - a szolgáltatás oldalán feltüntetett - partnervállalat számára (DPD futárszolgálat, Magyar Posta) átadjuk a szállítandó terméket, annak árát, a címzett nevét és postacímét, de a csomagszállító partnerünk ezeket az adatokat a szállítás kivételével nem használhatja fel más célokra. Az adattovábbításhoz való hozzájárulás nélkül nincsen lehetőség
a személyes adatok ilyenfajta kezelésére. Amennyiben az arra feljogosított hatóságok a jogszabályokban előírt módon (bűncselekmény gyanújával, hivatalos adat lefoglalási határozatban) kérik fel személyes adatok átadására a szolgáltatót, a Glass Design Kft. - törvényi kötelezettségének eleget téve - átadja a kért és rendelkezésre álló információkat.
Amennyiben látogatóink személyes adatokat bocsátanak a rendelkezésünkre, minden szükséges lépést megteszünk, hogy biztosítsuk ezeknek az adatoknak a biztonságát – mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során.
Amennyiben olyan szolgáltatásokról van szó, amelynek során, személyes adatokat (pl. hitelkártyaszámot) kell az ügyfeleinknek online módon elküldeniük a szolgáltatás igénybevételéhez, az ilyen üzenetek számára megfelelő védelmet nyújtó csatornát (SSL-alapú csatlakozást) biztosítunk.
A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá – magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.
Amennyiben látogatóinknak bármilyen kérdése merülne fel a biztonsági előírásokkal kapcsolatban, kérjük, küldjön egy e-mail üzenetet a cégünknek a következő címre: glassdesign.kft@chello.hu

A személyes adatok változtatása, törlése
A Glass Design Kft. a glass-design.hu oldalon keresztül biztosítja, hogy a látogatók elérhessék, javíthassák és kiegészíthessék saját személyes adataikat azokon a kommunikációs csatornákon keresztül és ugyanolyan lehetőségek biztosításával, melyek révén a személyes adataikat korábban a rendelkezésünkre bocsátották.
Ezáltal szeretnénk biztosítani azt, hogy ezek az ügyfeleink személyes adatai mindig frissek, pontosak és időszerűek legyenek. A személyes adatok változásáról ügyfeleink értesítést küldhetnek a Glass Design Kft. e-mail címére is. glassdesign.kft@chello.hu
Ha bármelyik ügyfelünk kéri, hogy személyes adatait töröljük ki saját rendszerünkből (természetesen bizonyos esetben vállalva azt, hogy attól fogva nem, vagy nem olyan módon tudja igénybe venni azt a szolgáltatást, amelyhez ezek az adatok tartoztak), ezt 8 munkanapon belül teljesítjük úgy, hogy az adatbázisainkból kitöröljük a megfelelő,
látogató által megjelölt rekordokat.

5. A SZEMÉLYES ADATOK GYŰJTÉSÉT IGÉNYLŐ SZOLGÁLTATÁSOK

Regisztrációs oldal, megrendelések
A Glass Design Kft. a glass-design.hu oldalain nyújtott szolgáltatásainak igénybevételéhez bizonyos esetekben szükség lehet elektronikus regisztrációs formanyomtatványok kitöltésére. Az ilyen oldalakon a kapcsolatfelvételhez szükséges személyes adatokat (nevet, postacímet, e-mail címet, telefonszámot) kérjük el.
Amennyiben rendelés teljesítéshez kérünk személyes, adatokat megadni, úgy olyan további személyes adatokat is elkérhetünk, mint a szállítási cím, hitelkártya száma stb. Ezekre az adatokra a fizetési folyamat teljesítése, lezárása, illetve az értesítési és szállítási kötelezettségek szerződésszerű teljesítése végett van szükség.
A bankkártya/hitelkártya száma közvetlenül a bank számítógépére kerül titkosított csatornán. Cégünk részére ez az adat nem nyilvános.
Anonim látogatóazonosító (cookie) elhelyezése
Az anonim látogatóazonosító (cookie) egy olyan egyedi – azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas – jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas.
Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.
A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosításhoz azért fordulnak a szolgáltatók, hogy egyfelől többet tudhassanak meg az ügyfelek információhasználati szokásairól abból a célból, hogy tovább javíthassák
szolgáltatásaik színvonalát, illetve másfelől kínálhassák ügyfeleiknek a testre szabási lehetőségeket. Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedei azonosító jel elhelyezését az Ön gépére.
A webes szolgáltatások során keletkező naplóállományok (logfile-ok) elemzése több szempontból is hasznos információkat nyújt a szolgáltatók számára. A naplóállományokban a szolgáltatást végző szerverek a látogatók által küldött kérésekről olyan adatokat rögzítenek, mint a kérést küldő számítógép dinamikus IP-címe, a használt böngésző típusa, a kérés ideje, a kért oldal címe stb.
Az ilyen információk személyes azonosítására nem alkalmasak. Ezeket az adatokat trendelemzésekhez, oldalstatisztikák készítéséhez, a szolgáltatások adminisztrálásához, a látogatók "mozgásának" elemzéséhez használjuk fel, melyek szolgáltatásaink színvonalának emeléséhez segíthetnek hozzá. Az így nyert adatsorokat személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal nem kapcsoljuk össze.
Jelen Szabályzat csak a glass-design.hu Domain alatt található oldalakra érvényes.

6. GYEREKEK SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSE

A Glass Design Kft. nem kínál kifejezetten 14 éven aluli gyerekek számára szánt szolgáltatást, ezúton kijelenti, hogy nem gyűjt és nem kezel 14 éves aluli gyermekekről személyes adatokat. Amennyiben 14 éven aluli gyermek személyes adatainak kezelésére vonatkozó igény merül fel a látogatói oldalon, csak abban az esetben lehetséges ilyen adatok rögzítése, amennyiben megfelelően kiállított ellenőrizhető formájú szülői,
vagy más törvényes képviselői beleegyezés, hozzájárulás áll rendelkezésünkre. Ilyen felhatalmazás hiányában gyerekek személyes adatait nem rögzítjük (még akkor sem, ha ennek hiányában a szolgáltatást nem lehet igénybe venni).

7. VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG BIZTOSÍTÁSA (FEL- ÉS LEIRATKOZÁS)

A Glass Design Kft. a vonatkozó jogszabályok tiszteletben tartásával vállalja, hogy ügyfelei számára bármilyen üzenetet, hírlevelet csak az ügyfelek előzetes hozzájárulása esetén küld, és mindig biztosítja az effajta kommunikációs szolgáltatások megszüntetésének lehetőségét. Azok az ügyfelek, akik az oldalainkon kínált hírlevél-szolgáltatás megrendelése után bármikor úgy döntenek, hogy nem szeretnék tovább a hírleveleket kapni,
egy e-mail üzenet segítségével lemondhatják a szolgáltatás igénybevételét a glassdesign.kft@chello.hu e-mail címen.

Speciális ajánlatok küldése
Regisztrációhoz kötött szolgáltatásaink területén az új ügyfeleinknek egy első üdvözlő üzenetet küldünk, melyben olykor a szolgáltatáshoz fontos információkat is közlünk (például felhasználói név és jelszó megerősítése). Ügyfeleink számára – hozzájárulásuktól függően – bizonyos időközönként tájékoztató célú körleveleket küldünk új szolgáltatásainkról, speciális ajánlatainkról stb. Amennyiben ügyfeleink nem akarják az ilyen promóciós
leveleket a továbbiakban fogadni, bár korábban e szándékukat nem jelezték, lemondhatják azokat ugyanolyan módon és csatornán keresztül, ahogy a szolgáltatást igénybevételét kezdeményezték.

Értesítés szolgáltatások tartalmának változásáról
Amennyiben valamely szolgáltatáshoz kapcsolódóan a szolgáltatás tartalmát, minőségét, igénybevételi lehetőségeit érintő változásokról kell információt továbbítanunk ügyfeleink számra, akkor a látogatói érdekek figyelemmel kísérése és érvényesítése céljából tájékoztatási kötelezettségünknek eleget téve e-mail értesítést küldünk. Az ilyen szolgáltatás-értesítéseket minden ügyfelünk számára elküldjük, az ilyen “értesítési listáról” nem lehet leiratkozni,
mert az a szolgáltatással kapcsolatos, látogatói érdekeket érvényre juttató tájékoztatást megvalósító elemi kommunikációs igényeket elégíti ki. Mindazonáltal a Glass Design Kft. vállalja, hogy az ilyen kommunikációs lehetőségeket csak a szükséges mértékben veszi igénybe, és az ilyen lehetőségeket marketing célokra nem használja fel.

8. GYŰJTÖTT ADATOK, JOGALAPOK, CÉLOK

Az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján történik.

Az adatkezelés jogalapja: A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 3. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.
A kezelt személyes adatok köre: A név, irányítószám, város, utca és házszám, telefon-, faxszám, mobiltelefonszám, e-mail cím.

Az adatkezelés célja:
1.A glass Design Kft. a glass-design.hu oldalon üzemeltetett Webáruház használatának, a számlázás és az áru házhozszállításának biztosítása.
2.A glass-design.hu oldalon regisztráló felhasználók részére direkt marketing anyagok (e-mail) eljuttatása.
3.Információszerzés a partnereink szolgáltatásainkkal kapcsolatos megelégedettségéről, véleményéről, a célból, hogy jobb minőségű, testre szabottabb szolgáltatásokat nyújthassunk számukra.
Az adatkezelés időtartama: A felhasználó által megadott adatok esetében, a felhasználó önkéntes döntése alapján, törlési igényének beérkezésétől számított 8 munkanapon belül töröljük az adatokat. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, a Glass Design Kft. a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti.
A személyes adatok törlése: A törlési igényt e-mailben a glassdesign.kft@chello.hu címre kell eljuttatni. A törlési igény beérkezésétől számított 8 munkanapon belül a Glass Design Kft. törli az adatokat. Törlés esetén a profilban szereplő adatok nem állíthatóak helyre.
Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége: A Glass Design Kft. fenntartja magának a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett, a jogszabályi előírások megtartásával, egyoldalúan módosítsa. Felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

9. A FELHASZNÁLÓK JOGAI SZEMÉLYES ADATAIK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.
A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az glassdesign.kft@chello.hu e-mail címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.

10. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény valamint a Ptk. alapján bíróság és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse meg cégünket az glassdesign.kft@chello.hu e-mail címen.

Sopron, 2012.01.01.
Folytatás
Legkedveltebb termékek
Információk
Szállítás és garancia
Az adatkezelésről
Az áruház használata - ÁSZF
Információk bankkártyás fizetésről
Kapcsolat - Vevőszolgálat
Nyelvek
Magyar Deutsch English
Pénznemek
Gyorskeresés
 

ugrás a CIB bank weboldalára

© 2006 Glass-Design Kft.